• Persoonlijk ontwerp Persoonlijk ontwerp
  • Alle A-merken Alle A-merken
  • Van ontwerp tot realisatie Van ontwerp tot realisatie
  • Duidelijke offerte Duidelijke offerte
  • Afspraak = afspraak Afspraak = afspraak

Goed onderhoud: uw jacuzzi optimaal voor elkaar

U heeft een mooie HotSpring spa aangeschaft en u wilt er zo snel mogelijk van genieten. Goed onderhoud van uw nieuwe jacuzzi is zeer belangrijk en daardoor gaat uw HotSpring spa langer mee. Om te realiseren dat uw HotSpring spa zo lang mogelijk meegaat en altijd goed blijft functioneren vindt u onderstaand tips voor het goede onderhoud. Op iedere Jacuzzi, van welk formaat ook, zijn deze tips  van toepassing. Als u vragen heeft, neem dan met ons contact op over uw HotSpring spa.

Onderhoud van het water voor uw jacuzzi

Om de kwaliteit van het water voor uw HotSpring spa op het goede niveau te houden, geven wij u het advies iedere 8 maanden het water van uw Jacuzzi te verversen. Bij intensief gebruik van het bubbelbad is het advies het onderhoud om de 5 maanden te doen. Om het water in het bubbelbad te vervangen, koppelt u de Jacuzzi eerst van de elektriciteit en laat het bubbelbad helemaal leeg lopen. Vervolgens de wanden schoonmaken en het bubbelbad weer vullen met vers water. Dit vult u aan met alle benodigde onderhoudsproducten. De alkaliniteitswaarde van het water maandelijks controleren en moet tussen de 120 en de 180ppm bedragen. Bij te lage waarde, is het noodzakelijk meer van de onderhoudsproducten toe te voegen. De doseringen staan op de verpakkingen vermeld.

hotstpring linksom12

 

 

hotstpring Rechtsom13

Chloor toevoegen (Chloorshock) voor behoud van uw jacuzzi?

Naast de alkaliniteitswaarde is het chloorgehalte eveneens heel belangrijk voor de kwaliteit van het water voor uw bubbelbad. Een behandeling met chloor, een chloorshock, bij voorkeur per week vormt de goede basis voor het jacuzzi onderhoud. Als u het chloor toevoegt aan het bubbelbad water, doet u dit het beste ’s avonds zodat het chloor zich beter kan verspreiden en goed gaat inwerken. Uw HotSpring spa ’s is morgens dan weer helemaal gebruiksklaar. Indien u uw jacuzzi meer dan vier keer per week gebruikt is het raadzaam halverwege de week een beetje chloor toe te voegen voor een goed onderhoud van uw jacuzzi. 24 uur na de chloorshock kunt u de pH-waarde van het water controleren. De juiste waarde voor uw bubbelbad is een pH-waarde van 7,6.

Filters schoonmaken van uw jacuzzi

Het water van uw HotSpring spa blijft niet alleen schoon door de chemische behandeling, maar ook door het maandelijks schoonmaken van de filters. Voordat u de Jacuzzi filters gaat schoonmaken koppelt u altijd eerst de elektriciteit af. Daarna kunt u de filters verwijderen volgens de instructies van uw jacuzzi model. Reing de filters goed door ze schoon te spuiten. Behandel de filters daarna met een filterreiniger en spoel ze weer af voordat u de filters terugplaatst. Hiermee krijgt u een lange levensduur van de waterfilter voor uw bubbelbad. Tijdens het reinigen van de filters, controleert u dan ook of u ozon ruikt wanneer u het zeil van de jacuzzi afhaalt. Ozon wordt gekenmerkt door een licht prikkelende geur in de neus.

Jarenlang plezier door het goede onderhoud jacuzzi

Voor de ozonunit is het nodig elke twee jaar de kleppen te controleren, de ozoninjector schoon te maken en waar nodig de ozonbuizen vervangen. Om de drie jaar is het nodig de ozoncartridges in de jacuzzi te vervangen. U kunt uw ozonunit ook brengen naar de speciaalzaak voor het jacuzzi onderhoud. Jacuzzi zeilen kunt u jaarlijks behandelen met jacuzzi producten die barsten en schilferen tegengaan. Houdt u hierbij altijd rekening met de specifieke adviezen voor uw spa verdeler. Op deze manier blijft uw HotSpring spa in topvorm en kan u er elk jaar van genieten.

Vragen? Tijdens kantooruren zijn wij altijd bereikbaar! T. 0547 384 000